Co udržitelné podnikání v našem kontextu znamená?


Vaření od základu, bez polotovarů a umělých dochucovadel.
Minimalizaci plýtvání surovinami.
Budování dlouhodobých a kvalitních vztahů.
Férové jednání.
Podporu smysluplným projektům pro rozvoj společnosti.


Při realizaci akcí preferujeme porcelánové nádobí, sklo a nerezové příbory, které lze znovu používat.

Na balení teplého i studeného jídla používáme znovupoužitelné přepravky
a termoboxy.

Minimalizujeme plýtvání surovinami. Během přípravy v kuchyni využíváme
i suroviny, které “zbydou” po přípravě objednaných jídel (např. slupky od zeleniny,
skrojky pečiva, skrojky masa, kosti atd.).
Ze slupek od brambor či batátů vytváříme kanapky, zbylé pečivo využíváme na krutony či strouhanku, fermentujeme vlastní omáčky a chilli pasty ze skrojků zeleniny, další slupky a skrojky používáme do vývarů.

Zbylá hotová jídla z akcí vozíme do Azylového domu v Karlíně nebo do ubytovny
pro ukrajinské uprchlíky Meteor v Libni.

Udržitelné podnikání pro nás znamená i budování dlouhodobých vztahů. Chováme se férově k zákazníkům, zaměstnancům i dodavatelům.

Podporujeme neziskové organizace Člověk v tísni, Paměť národa a další.